Jeżykowe kanapki Gajenki

Aż miło patrzeć, jak dzieci garną się do pomocy w kuchni. Mam wrażenie, że to dotyczy wszystkich dzieci – przecież kuchnia to pole do nieskończenie wielu eksperymentów! A już szczególnie cieszy samodzielne przygotowanie posiłku od początku  do samiutkiego końca. Duma w oczach starszej siostry oraz uznanie w oczach młodszej – absolutnie bezcenne!

 
Składniki:

  • kromki pełnoziarnistego chleba
  • miód
  • kakao
  • masło z dowolnych orzechów
  • wiórki kokosowe
  • jagody goji

 
Wykonanie:

  1. Kromki chleba smarujemy miodem.
  2. Następnie posypujemy kakao.
  3. Na to nakładamy masło orzechowe.
  4. Na wierzch układamy jagody goji lub sypiemy wiórki kokosowe (lub jedno i drugie).

 

 

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*