Blacha warzyw pieczonych

Dziś u nas na obiadokolację mix warzyw pieczonych. Zwykle są to ziemniaki, buraczki, marchew i korzeń pietruszki. Pieczona pietruszka jest moim faworytem w tym zestawieniu.
Do warzyw pasuje hummus na ciepło i lekka sałatka. Gwarancja sytości zapewniona!
 

Składniki:

  • kilka średnich ziemniaków
  • 4 marchewki
  • 4 korzenie pietruszki
  • 1 buraczek

 
Wykonanie:

  1. Warzywa myjemy i obieramy cienko ze skórki.
  2. Układamy na blaszce w całości. Większe ziemniaki kroimy na pół, buraczka na połówki lub ćwiartki (zależnie od wielkości)
  3. Pieczemy ok. 1 godz. w temp. 200 st. Funkcja piekarnika: grzałka góra-dół.

 

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*