Marchew duszona z czosnkiem i cukinią

Stragany o tej porze roku są pełne świeżych, pełnych smaku warzyw. Nie trzeba zatem wiele, by przygotować ciepły, smaczny posiłek. Dodatki warzywne na ciepło to coś, co wspaniale uzupełnia danie główne, z ich pomocą można też takie danie po prostu skomponować.

 
Składniki:

  • 4 ząbki czosnku
  • ¼ szklanki bulionu warzywnego (przepis na koncentrat bulionu tutaj)
  • 4 marchewki
  • 1 mała cukinia

 
Wykonanie:

  1. Marchew kroimy w plasterki, a cukinię w półplasterki.
  2. Czosnek drobno siekamy i dusimy w bulionie warzywnym ok. 1-2 minuty.
  3. Dodajemy pokrojone warzywa i dusimy do miękkości, ale tak, by pozostały jeszcze lekko chrupiące.

 

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*