Probiotyczny twarożek z nerkowców

Przy pierwszych promieniach wiosennego słońca zachciało mi się rzodkiewki. Poniżej przepis na kolejną probiotyczną pastę do chleba, do której rzodkiewka (i nie tylko ona) znakomicie pasuje.

 
Składniki:

  • ½ szklanki orzechów nerkowca
  • 1-2 łyżki kiszonej kapusty
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • sól himalajska do smaku (opcjonalnie)

+ rzodkiewka i szczypiorek
+ pomidor i natka pietruszki

 
Wykonanie:

  1. Orzechy zostawiamy na noc do namoczenia. Odcedzamy.
  2. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na jednolitą pastę.
  3. Zjadamy z ulubionymi warzywnymi dodatkami.

 

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*