Kuleczki morelowo-kokosowe

Suszone morele są szczególnie bogate w potas, żelazo i wapń, jak również w beta-karoten, witaminy z grupy B, witaminę C i E. Połącznie ich z kokosem daje delikatną w smaku, zdrową i sycącą przekąskę.

 
Składniki:

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 150 g suszonych moreli bio
  • 2 łyżki świeżo mielonego lnu + 4 łyżki wody

 
Wykonanie:

  1. Zmielony len mieszamy z wodą i odstawiamy na kilka minut do naciągnięcia.
  2. Mielimy wstępnie wiórki kokosowe i nerkowce.
  3. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do momentu, aż powstanie zwarta masa.
  4. Z masy lepimy niewielkie kuleczki na 1-2 kęsy.

 

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*